Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa

de MonaMimi in Prajituri, 17 Noi 2012 | 161624 vizualizari

 

 Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa, perfecta ca si gust, savurata cu mare pofta de catre toti cei din familie sau musafiri.
Crema fina si blatul gustos cu nuca desavarsesc aceasta prajitura de casa.
Pentru Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, oua, faina, zahar, frisca, biscuiti, cafea.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa

Blat:

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 500 ml frisca batuta
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa

In plus:

  • 1 pachet de biscuiti
  • o cana cafea indulcita
  • 400 g crema de ciocolata din comert
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa:

Cum se prepara Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa

Blat: Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri zahar, 7 linguri de nuca macinata, cele 3 linguri de faina si praful de copt.

Torni compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dai la cuptor, la foc potrivit.

Cand e copt blatul il rastorni si pui peste el crema de ciocolata, apoi asezi biscuitii inmuiati in cafea.

Crema: Cele 7 galbenusuri le amesteci cu 7 linguri de zahar si cu 3 linguri apa, le pui pe baie de aburi si le fierbi pana se ingroasa putin.

Cand e gata crema, lasi amestecul la racit, apoi pui frisca batuta si amesteci bine pana la omogenizare.

Pui crema peste biscuiti, ornezi prajitura cu cacao si o lasi la frigider 2 ore.

Incearca si reteta de Prajitura Deliciu sau delicioasa Prajitura Tosca. Alta prajitura delicioasa pe care merita sa o prepari este si Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MonaMimi 1

07.09.2013, 13:07

peste blat se pune crema de ciocolata apoi biscuti peste biscuti punem crema de frisca

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:25

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

MonaMimi 1

30.12.2013, 13:00

am folosit frisca hulala,am incercat si eu cu alta frisca si nu am fost multumita ,ideea e sa amesteci frisca cu crema pana la omogenizare nu sa o mixezi pt ca se taie,sper ca data viitoare sa-ti iasa crema

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi